חיפוש
חיפוש

הורות טובה

שיטת NLP מעניקה לאותם הורים שמוכנים להשקיע מזמנם וממרצם בשיפור כישורי ההורות שלהם, את הכלים שיסייעו להם לשנות את ההתייחסות שלהם לילדים ולשפר את התקשורת איתם.

במקביל, מעניקה השיטה להורים מיומנויות המאפשרות להם לסייע לילדים שלהם לבחור את כיוון ההתפתחות הנכון מבחינתם והמתאים להם ביותר.

בשורות הבאות נחלוק עמכם 3 טיפים חשובים להורות טובה על פי עקרונות ה – NLP.

 

3 מפתחות להורות טובה על פי עקרונות ה – NLP

להלן 3 כלים מתחום ה – NLP, כפי שכתוב באתר stronger.co.il שבהם מומלץ להורים לעשות שימוש על מנת לשפר את התקשורת והיחסים שלהם מול ילדיהם:

 

  1. תנו לילדכם להחזיק בהשקפת עולם משל עצמו 

כהורים, קל לנו לכפות את השקפת עולמנו ואת נקודות המבט שלנו על ילדינו. אולם בניגוד לאמונה הרווחת, ילד לא נולד כלוח ריק (מה שנקרא "טאבולה ראסה"). אם יש לכם שני ילדים או יותר, אתם ודאי כבר יודעים כי לכל ילד יש את האישיות שלו או שלה. לפיכך, הם רואים את העולם דרך העדשות שלהם ומפרשים דברים אחרת מכם. זה לא אומר שאתם לא צריכים לטפח את תפיסת המוסר שלהם או חלילה להימנע מהקניית ערכים מסוימים לילדיכם, אלא לתת להם מספיק מקום לחקור את העולם בעצמם, לעשות דברים לבד ולהביע את היצירתיות שלהם בכוחות עצמם.

  1. זכרו כי מאחורי כל התנהגות ישנה כוונה חיובית

    זה פשוט אומר כי בתור הורים עלינו לשאוף להאמין כי ילדינו לא מתכוונים לפגוע בזולתם מתוך כוונת זדון. למשל, כאשר ילדיכם נמנעים באופן בוטה מציות לכם או חוצים גבולות שהגדרתם להם, עליכם לחפש תמיד את אותה כוונה חיובית שהיתה להם בבסיס הפעולה שביצעו, או פשוט לשאול אותם מה היתה כוונתם כאשר עשו את מה שעשו. אתם עשויים להיות מופתעים מהתשובות שתקבלו. פעמים רבות הכוונה שלהם טהורה, ושונה בתכלית מזו שייחסנו להם. גם אם מה שהם רוצים זה יותר תשומת לב, משחק מהנה יותר – האם זה לא נובע מרצון טבעי לאהבה וצמיחה?

 

  1. נסו להתגבר על רגשות האשמה שלכם

אתם תמיד עושים כמיטב יכולתכם, כמו כל הורה אחראי ואוהב, ולכן אין ספק שאתם בוודאי מייחלים לכך שהמיומנויות ההוריות וההתנהגויות שלכם בנוכחות ילדיכם, יהיו ללא רבב, כך שתוכלו להעניק להם את החינוך והטיפול הטובים ביותר. אמנם זה מה שאנו שואפים אליו, אך ישנם מקרים רבים שבהם מסיבות שונות איננו מרגישים בעלי תושייה ומושלמים כהורים.

עם זאת, אסור לכם לכלות את זמנכם בהרגשת אשם ותסכול על מה שנתפס בעיניכם כמחדלים שלכם כהורים. לשכב ערים  בלילה ולהלקות את עצמכם על ההתפרצויות שלכם, למשל, לא מקדם ולא יועיל לבניית מערכת יחסים טובה יותר עם יקיריכם. אם השאיפה שלכם היא לבסס תקשורת חיובית ומעצימה עם ילדיכם, המקום הראשון להתחיל בו הוא לפתח חמלה כלפי עצמכם. הזכירו לעצמכם כי אתם עושים את המיטב שאפשר בכל רגע נתון בחייכם, בין אם זה עם ילדיכם, בן / בת הזוג שלכם או החותנים שלכם.

לכן בפעם הבאה שאתם מועדים בלשונכם מול הילדים, או מבצעים כל פעולה אחרת שאתם חשים חרטה לגביה, אל תכעסו על עצמכם. במקום זאת, הקדישו מספר דקות לאיתור הכוונה החיובית שעמדה מאחורי ההתנהגות שאתם שואפים לשפר, ושאלו את עצמכם:
"מה אוכל לעשות בפעם הבאה שיבטא טוב יותר את כוונתי החיובית, במקום לצעוק, לנדנד וכן הלאה. זה יועיל לכם הרבה יותר.

 

תמונה משפחתית

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא