מחלות נמנות בין האירועים המצערים ביותר שיכולים לקרות לנו, בני האדם. אנחנו לא מכונות, והגוף שלנו יכול להיות פגיע ממגוון רחב של גורמים. לעיתים, מדובר על מחלה קשה שמסכנת מאוד את חיי האדם, הכוללת גם טיפולים קשים במיוחד. לצד הקושי הבריאותי, ולצד הקושי הנפשי שנובע ממנו, מחלה קשה עלולה להביא גם לקושי כלכלי אצל המטופל וגם בקרב האנשים הסובבים אותו. ביטוח מחלות קשות יכול לספק כיסוי בהיבט הכלכלי.
מה ההבדל בין ביטוח בריאות לבין ביטוח מחלות קשות?
על פי החוק במדינת ישראל, כל אדם צריך להיות מבוטח באחת מחברות הביטוח הציבוריות במדינה. ביטוח הבריאות בישראל, הוא במובנים רבים טוב הרבה יותר מאשר במדינות אחרות. בארצות הברית לדוגמא, טיפולים רפואיים נופלים ברמה הכלכלית על המטופל פעמים רבות, בעוד שבישראל יש ביטוח חובה שאינו יקר באופן יחסי. עם זאת, ביטוח הבריאות לא מכסה את כל הטיפולים הרפואיים האפשריים. ביטוח מחלות קשות יכול להיות ביטוח משלים למקרה שבו התגלתה מחלה קשה שלא כל הטיפולים בה מכוסים על ידי ביטוח הבריאות הרגיל.
גובה הביטוח
המטופל הוא זה שקובע את הסכום שברצונו לקבל אם וכאשר תתגלה מחלה קשה אצלו. בהתאם לגובה הסכום שמבקש המטופל לקבל אם וכאשר תתגלה אצלו מחלה קשה, כך יהיה גם הסכום לתשלום באופן קבוע. לעיתים קרובות הסכום מוצע בכפולות של יחידות סכומי ביטוח.
בדרך כלל סכום הביטוח יתחלק באלף, עשרת אלפים או מאה אלף שקלים. בכל מקרה, הסכום לתשלום מדי חודש משתנה גם על פי סוג הביטוח, ולא רק לפי הסכום המוצע לפיצוי. בדרך כלל מדובר יהיה על תשלום של כמה עשרות שקלים בחודש, אבל צריך לבחון כל פוליסה ופוליסה לגופה.
טיפול בסרטן
לעיתים אנשים יודעים שהם נמצאים בסיכון לחלות במחלה מסוימת, בדרך כלל עקב נטייה משפחתית תורשתית, כלומר שחלק מבני המשפחה כבר חלו באותה מחלה. פעמים רבות, מדובר על סיכון מוגבר למחלת סרטן מסוימת. הטיפול בסרטן הוא תובעני וקשה במיוחד.
תופעות הלוואי של הטיפול יכולות להיות קשות במיוחד, לעיתים קרובות תופעות הלוואי קשות יותר מהתחושה שגורמת מחלת הסרטן עצמה. על כן, אם אתם יודעים שאתם בסיכון לסרטן באופן כללי או לסוג מסוים של סרטן, חשוב לשקול להצטרף לביטוח מחלות קשות, בפוליסה המיועדת לסרטן.
כפל ביטוחים
כאמור, כל אזרח בישראל צריך להיות מבוטח בביטוח בריאות חובה, גם אם יש לו ביטוח מחלות קשות. לעיתים, טיפול מסוים מכוסה על ידי שתי הפוליסות. במקרה כזה, המטופל זכאי לקבל את הפיצוי המגיע לו משתי הפוליסות, ובעצם לקבל פיצוי כפול.
תקופת אכשרה
ברוב הפוליסות, מטופל יהיה זכאי לקבל את כספי הפיצוי מהביטוח במחלה שאובחנה לאחר לפחות 90 יום ממועד החתימה על הפוליסה.