חיפוש

מחיקת חובות

התמודדות עם חובות היא נחלתם של אנשים רבים בישראל. היכולת לקום מחדש לאחר נפילה כלכלית איננה מובנת מאליה, לכן הליך של מחיקת חובות הוא פתרון שעשוי להוות גלגל הצלה עבור לא מעט מהחייבים. עם זאת חשוב להבין את התהליך לעומקו, לנסות להבין האם וכיצד הוא אכן מתאים למצב הספציפי של החייב, ומהן האפשרויות העומדות בפניו בסופו של התהליך, אותן ניתן למצוא כאן.

 

למי כדאי להגיש בקשה למחיקת חובות?

קבלת הפטר ותהליך של הכרזה על פשיטת רגל היא אמנם משאת נפש של חייבים רבים. אך חשוב לזכור שהשלבים בדרך אינם קלים, וחשוב לגייס לכך לא מעט אורך רוח ובמיוחד כאשר, בממוצע, תכנית הפירעון המוצעת לחייבים עומדת על שלוש שנים. חשוב להבין כי עבור מי שהבקשה לקבלת ההפטר מתאימה לו על פי התנאים, מדובר לא רק ב"סימון וי" על חלק ניכר מחובותיו, אלא בעיקר על רצון והתחייבות של ממש לשנות את כל דרכי ההתנהלות הפיננסית שלו.

 

מתי תאושר מחיקת חובות והאם היא רלוונטית לכל סוגי החובות?

מטרת הרפורמה בעניין מחיקת החובות, שנכנסה לתוקפה בשנת 2013, הייתה לאפשר לכלל החייבים בישראל את האופציה של "תספורת כלכלית", מושג שעד אז שויך אך ורק לאלפיון העליון. עם זאת ההליך הזה לא באמת מאושר בצורה אוטומטית והוא מורכב למדי.

למעשה, רק מי שמתמודדים ללא הצלחה עם הליכים של גבייה יותר מארבע שנים, הם קהל היעד של ההפטר וההכרזה על פשיטת רגל. אנשי ההוצאה לפועל האמונים על אישור התהליך, ייתנו "אור ירוק" לתחילתו רק למי שבאמת נקלע למבוי סתום מבחינה כספית.

חשוב לציין כי הנושים מהווים בעצמם גורם לאישורו או אי-אישורו של ההליך, מכיוון שחלק מן החובות לא ייכנסו להסדר בכל מקרה, כמו למשל חובות של מזונות בהליכי גירושין. אבל כאשר מדובר בחובות אחרים, שנושיהם לא יפיקו מהם תועלת פיננסית גדולה במיוחד – אלו הם הכספים שייכנסו, סביר להניח, להסדר למחיקת חובות.

 

האם אפשר להתמודד באופן עצמאי עם התהליך?

כמו כל הליך משפטי, גם התהליך של פשיטת רגל הינו מורכב ודורש בקיאות רבה של המעורבים בו, על מנת להגיע למיצוי הזכויות ולהתמודדות הוגנת עם השלבים שבדרך. ייעוץ או אפילו ייצוג משפטי של החייב בתהליך זה, יכול בהחלט לסייע לו להפיק את המיטב מפשיטת הרגל, כאשר המטרה הסופית היא להיכנס לתכנית פירעון שתבריא את המצב הכלכלי, ותאפשר ניהול חכם יותר של החיים הפיננסים, ללא התמודדות עם החובות מן העבר.

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא
עורך דין צבאי
הוטרדתי בצבא מה עושים?

לאחרונה שמענו על מקרי הטרדות מיניות שאירעו למכרים שלנו במסגרת השירות הצבאי. אלה פנו אלינו, כדי לקבל כתף תומכת ולהתייעץ בנוגע לבאות. החלטנו שלא להישאר

קרא עוד »