חיפוש

מימון ליזמים – איך תשיגו הלוואות משתלמות

כאשר יזמים מחפשים מימון לפרויקט דירות הם זקוקים לגוף פיננסי שילווה את התהליך ויעניק להם בטחונות וצמצום סיכונים כדי שהפעילות העסקית שלהם תתנהל בצורה הטובה ביותר.

איך יזמים משיגים הלוואות משתלמות במאמר הבא.

 

בחירת מימון ליזמים

יזמים המתכננים לבנות פרויקט דירות או משרדים צריכים להשיג גוף פיננסי כמו בנק או גוף חוץ בנקאי שילווה את הפרויקט ויעניק להם את האשראי לו הם זקוקים. למשל, למימון פרויקטים של קבוצת המפתח ישנם פתרונות לגיוס מימון חיצוני להשלמת הפרויקט. היזמים משקיעים ומסכנים הון עצמי רב וצריכים בנוסף ערבויות ובטחונות שיאפשר להם להזרים לפרויקט כסף בין אם באשראי גבוה ובין אם במימון התחדשות עירונית, פינוי ובינוי, עסקאות קומבינציה, תמורות או תשלום שייפרע בסיום הפרויקט. את המימון הם יכולים להשיג לא רק מהבנקים, אלא אף מחברות מימון פרטיות, חברות האשראי או חברות הביטוח כמו מימון של הפניקס. בנוסף, ניתן להנפיק אגרות חוב ובאמצעותן להשיג מימון.

 

איך בוחרים במימון המשתלם ביותר?

כדי לבחור במימון המשתלם ביותר לפרויקט יש לפתוח מכרז ולבחון את ההצעות מהגופים השונים. היזמים גם צריכים לבצע תחשיבים פנימיים ולבדוק כמה הון עצמי הם יכולים להשקיע. כאשר צריכים מימון אשראי, הגוף הפיננסי אותו היזם בחר צריך לבדוק אם היזם יכול לעמוד בתנאים של הסכם הרכישה הכוללים את מחיר הקרקע והבנייה, הערבויות, ההכנסות העתידיות של היזם מהפרויקט, הרווחים, שלבי הפרויקט וההון העצמי אותו הוא ישקיע. מצד היזם, הגוף הפיננסי אותו הוא בוחר ללוות את הפרויקט, צריך להבטיח את הערבויות ולספק את האשראי הנדרש לו לסיום הפרויקט.

 

מה עושים כדי לקבל מימון משתלם?

כל יזם בין אם הוא מתחיל ובין אם הוא מנוסה וותיק, צריך לתכנן את עלות המימון מ-א עד ת. היזם צריך לשאול את עצמו בראש ובראשונה מה הסכום לו הוא זקוק, מתי יוחזר המימון, מה ההון האישי שאותו הוא יכול להשקיע, מה יהיו הרווחים שלו, כמה הוא יוכל להחזיר כל חודש על ההלוואה, מה הריביות והעמלות שהגוף הפיננסי גובה, האם יוכל לקבל הטבות מבחינת מיסוי, האם עדיף לו לתכנן את הפרויקט עם שותפים ועוד.

 

האם יש פיקוח על הלוואות מימון ליזמים?

הגופים הפיננסיים המעניקים את ההלוואות ליזמים חייבים פיקוח על מנת שלא יפגעו ויסכנו את הכספים שלהם. לפיכך, בישראל יש רגולציה של המדינה המגבילה את סכום ההלוואה ליזמים בענפים שונים, מגבילה את האשראי מול הביטחונות, דורשת הקצאה מחברות האשראי ופיזורו. כך למעשה הם מפקחים לא רק על החברות המלוות, אלא גם על היזמים ומגינות על שני הצדדים. במידה ופרויקט בנייה מתעכב או הדיירים לא מקבלים את הדירות שלהם בזמן, הביטחונות של הגוף המממן ידאגו לפצות ולהחזיר את הכסף לקונים.

 

לחיצת יד

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא