דלג לתוכן הראשי

פתחתם עסק? מה באמת צריך להדפיס לפני הלקוח הראשון

פורסם ב-

ביום שבו העסק פותח את הדלת, קל להרגיש שצריך הכול: קטלוג מפואר, שקיות ממותגות, כרטיסי ביקור, פליירים ושלט גדול. בפועל, רשימת ההדפסות צריכה להתחיל במסלול של הלקוח. מי שפוגש אתכם בחנות צריך מידע אחר ממי שמגיע לפגישה באתר הלקוח. הבחירה הראשונה היא מה יעזור לאדם שמולכם להבין את ההצעה ולבצע את הצעד הבא.

מתכננים לפי נקודות מפגש

שרטטו על דף שלושה רגעים: איך הלקוח מגלה את העסק, מה הוא מקבל בזמן השירות ומה נשאר אצלו אחר כך. בחנות חדשה, שילוט קריא עם שעות פעילות עשוי להיות שימושי יותר מחוברת ארוכה. אצל נותן שירות שמגיע לפגישות, כרטיס עם שם, תחום עיסוק ודרך קשר יכול להספיק בשלב הראשון. לעסק שמוכר מוצרים עשויים להתאים הוראות שימוש או תגיות, בהתאם לצורך ולדרישות החלות על המוצר.

ליד כל פריט כתבו מי ישתמש בו וכמה פעמים. אם אין תשובה ברורה, אפשר לדחות את ההדפסה. כך גם מונעים מצב שבו מזמינים מלאי גדול עם כתובת זמנית, מספר טלפון שעוד עשוי להשתנות או רשימת שירותים שטרם התגבשה.

אחידות לפני כמות

תיקייה אחת עם הלוגו המעודכן, פרטי הקשר ושיטת כתיבה אחידה חוסכת טעויות. בדקו שהשם זהה בשלט, באתר ובכרטיס, ושהכתובת המקוצרת אינה מפנה לעמוד ישן. בבניית רשימת חומרי המיתוג אפשר לעיין בשירותי ישראגרף – דפוס לעסקים ולהתאים את ההפקה לשימוש בפועל. בשיחה עם בית הדפוס כדאי להציג את השימוש ואת הגודל הרצוי, ולא להסתפק בבקשה כללית למשהו מרשים.

הדוגמה הקטנה שמונעת הדפסה חוזרת

לפני אישור הקובץ, הדפיסו דוגמת משרד בגודל האמיתי וקראו אותה ממרחק השימוש. הדוגמה אינה מדמה בהכרח את צבעי ההפקה או את הנייר, אך היא מגלה טקסט זעיר, שוליים צפופים ומספר טלפון שנשמט. בקשו מאדם נוסף לחייג למספר, לפתוח את הכתובת ולסרוק קוד אם ישנו. את סוג הנייר, הגימור וההתאמה לקובץ מאשרים מול הספק בנפרד.

גם עלות קטנה של הדפסה מיותרת מצטברת עם עיצוב מחדש ומשלוח נוסף. התחילו בכמות שתשרת תקופה מוגדרת, ותעדו מה באמת נלקח או נמסר. אחרי כמה שבועות כבר תוכלו להזמין על בסיס השימוש ולא על בסיס תחושת בטן. חומר מודפס טוב לעסק חדש הוא קודם כול חומר שעובד במפגש אמיתי עם לקוח.

מאמרים נוספים בקטגוריה