חיפוש

תהליך אונבורדינג

בימים האחרונים אנו שומעים לא מעט על תהליך האונבורדינג מצד מעסיקים רבים. מי שמכיר בו, יודע שהוא נחשב לנחוץ בכל ארגון, אך לצערנו, מעטים מעניקים לו את תשומת הלב הראויה. מדריך זה ירכז את כל המידע על התהליך החשוב, כדי שתוכלו לא רק להכיר בחשיבות שלו, אלא גם להבין איך תוכלו להטמיע אותו בחברה או בארגון שלכם.

 

אונבורדינג – ההגדרה

התהליך המדובר מתחיל טרם הגעתו של עובד חדש למקום העבודה. הכוונה בעצם להעניק לו תמיכה וליווי מהשלבים הראשוניים ועד השלב שבו הם נטמע בתפקיד לחלוטין. ראוי לציין שתהליך זה יכול להימשך זמן רב (מספר חודשים) וחשוב לתת לו את הזמן הדרוש. שכן, יש לו יתרונות רבים שמשפיעים לטובה לא רק על העובד, אלא על הארגון כולו.

אונבורדינג – ההגדרה

שלבי האונבורדינג

נהוג לחלק כל תהליך אונבורדינג ל – 3 שלבים שצריכים להתקיים לפי הסדר הבא:

  • שלב ההתאקלמות
  • שלב המעורבות
  • שלב השימור

בשלב הראשון, העובד נקלט למקום העבודה. זה הזמן שבו הוא נחשף לתרבות הארגונית שמתקיימת מסביבו, כך שמתאפשר לו ללמוד ולהכיר את העמיתים החדשים שלו. לאחר ששלב זה מסתיים, מגיע שלב המעורבות, במהלכו, העובד עובר כל מיני השתלמויות והכשרות שמאפשרות לו להכיר בתחום מקורב ולטפח קשרים חברתיים עם עמיתים ומנהלים. השלב השלישי והאחרון בונה את האמון מצד הארגון, כך שזה מקדם את העובד מבחינה מקצועית ומשפר את תנאי השכר שלו.

 

למה זה חשוב?

פסקת הפתיחה שהוצגה לעיל, הדגישה את החשיבות של תהליך האונבורדינג. זו ההזדמנות להסביר שמדובר בהליך שמסייע לשני הצדדים. כלומר, לחברה עצמה ולעובד. נסביר שהחברה מרוויחה עובד פרודוקטיבי שמבצע את עבודתו נאמנה. העובד מרוויח מההליך תמיכה מלאה מרגע כניסתו לתפקיד ועד הטמעתו בחברה. מדובר ביתרון משמעותי שמקנה לו ביטחון ותחושת שייכות לאורך כל הדרך.

 

איך התהליך עובד בשטח?

חשוב לציין שהליך האונבורדינג אינו מתבצע על ידי עובדי החברה, אלא תוך הסתייעות מצד חברה חיצונית שמעניקה שירותים שנוגעים לתחום משאבי האנוש. זו תהיה אחראית לפתח את ההליך ולוודא שהוא אכן מוביל להשגת המטרות הדרושות לחברה לטווח הרחוק. מומלץ להסתייע בחברה זו בהקדם האפשרי, כדי שהיא תוכל לתמוך בעובדים החדשים שצפויים להיכנס לחברה. רגע לפני סיום, נציין בפניכם את תתי השלבים שצריכים להתבצע, כדי שההליך יתקיים על הצד הטוב ביותר:

  1. בדיקת מוכנות לסביבת העבודה
  2. שמירה על יצירתיות וחיוביות בקרב העובדים
  3. הצמדת עובד "חונך"
  4. בקשת משוב כנה בסיום ההליך

 

מילים אחרונות לסיום

עד כאן הפרטים שחשוב לדעת על תהליך אונבורדינג שצריך להתבצע בכל חברה שהיא. כעת אתם יודעים שהליך זה מעניק ביטחון וידע לעובדים חדשים שנטמעים בחברה ומומלץ לבצע אותו בהקדם האפשרי, תוך הסתייעות מצד גורמים חיצוניים שיודעים לנהל אותו במקצועיות ובסבלנות.

תהליך אונבורדינג

רוצים לפרסם כתבה אצלינו באתר?
השאירו פרטים ונחזור אליכם בהקדם.
אהבתם את הכתבה ? שתפו בקליק
באותו נושא
לקנות פאות
איפה קונים פאות ראש?

לשיער יש תפקיד חברתי ברור מאוד. עבור נשים רבות, השיער הוא חלק בלתי נפרד מהן ומהאופן בו הן מגדירות את עצמן. לכן, במקרים בהם נדרשת

קרא עוד »